Mednote.dk:Hvordan starter jeg en side

From MedNote.dk - Bidrag til fælles viden
Revision as of 11:15, 16 October 2005 by Root (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Her er forklaringen på hvordan man starter en Wikipedia side. Du kan også læse siden om hvordan man redigerer en side, hvis du vil vide de mere avancerede detaljer.

Starte en side fra et eksisterende link

Når du vil starte en ny side, skal du starte fra et link til den nye side. Når du læser artiklerne på Wikipedia vil du se at nogle af linkene er røde, dette er link til sider som ikke er skrevet endnu. Klik på et rødt link, så vil du komme til en side hvor der står "Skriv din tekst til den nye side her." Bare slet den tekst og erstat den med din artikel. Når du er færdig så tryk på "Gem side" knappen i bunden af siden. (brug knappen Forhåndsvisning, hvis du vil se hvordan siden kommer til se ud, inden du gemmer den.)

Lave et link til en artikel

Mens du skriver på en artikel, hvis der så er et ord eller en sætning du skriver, som du mener burde have sin egen artikel med et link herfra, så put ordet eller sætningen i dobbelte kantede parenteser, [[sådan her]]. Det kalder vi for "wikified" tekst. Når du gemmer teksten så vil ordet enten magisk linke til en allerede eksisterende artikel, eller ordet vil blive til et rødt link ligesom beskrevet ovenover, der opfordrer til at man laver flere nye artikler. Dette er en rigtig god måde at bygge nye artikler.

Hvis du vil starte på et helt nyt emne, så er det nok en god ide først at bruge "Søg" funktionen (se øverst på denne side, for eksempel) og se om nogen allerede har lavet en artikel om emnet eller om noget der ligner. Hvis ikke, så kan du finde et relateret emne (ofte en generel kategori som Filosofi eller Biologi), redigér den side, og på et passende sted placerer du titlen på den artikel du vil skrive, husk at din titel skal være i dobbelte firkantede parenteser, [[sådan her]].(Når du navngiver din side er det en god ide at følge vores regler om navngivning.) Så trykker du på "Gem side" i bunden af siden. På den side du lige har redigeret skulle du nu kunne se et rødt link som du kan trykke på. Tryk på det og gå i gang med et skrive din nye side. At lave nye artikler på denne måde er en god måde at hjælpe Wikipedia til at få større bredde og dybde.

Note! Husk på at Mednote.dk er en fri og gratis encyklopædi over medicinske noter. Du deltager i opbygningen af en fri, brugbar-for-alle database af information. Alt hvad du skriver er automatisk omfattet af GNU Free Documentation License; det kan du kun gøre hvis du ejer ophavsretten (det gør du automatisk hvis du skrev det), eller hvis materialet er public domain.
Du må aldrig lægge copyrighted materiale på MedNote.dk uden tilladelse.